period tak stop lebih 14hari😔

lepas bersalin…saya ada ambil depo utk perancang…saya dah ambil dalam 3@4 kali utk depo..lepas tu…saya tukar ke pil sbb depo buat period saya datang lebih 14hari jgk lps tu dia stop sebulan@dua….so…saya tak nak la ambik dah sbb period mcm x tentu…lps tu Dr syorkan saya ambik ubat biji yg makan setiap hari pastu kena stop 7hari…tak ingat ubat apa dah…saya ambik ubat ni satu tablet je sbb buat bacaan darah jadi tinggi…lps tu tukar kepada ubat Noriday…yg ni yg ambik setiap hari…. first month…sebulan 2 kali dtg period…lps tu… second month…period datang normal(sekali sebulan)…ingat dah okay dah period.. third month…dah start merepek….seminggu datang…pastu stop 2 hari..pastu datang period lagi…kali ni period nak dkt 3minggu…last sis makan ubat Noriday masa minggu pertama period yg dtg 3minggu ni…dah stop makan pun still 2mnggu period on… Bila jumpa Dr…dia ckp normal..mula2 je tu…pastu….sama jgk dgn Dr seterusnya….jawapan yg sama diberi….stress and buntu dah…suami pun pelik lama period….aduhai…ada tak x mommy dluar sana yg mcm saya…apa sis buat utk stop..😭😭😭😭

5 Các câu trả lời

mmg akan kacau period

2y trước

yeke sis…bukan apa…period yg lama tu buat risau…😅 apa2 pun tq sis👍