Tips anak minum susu botol

Lagi seminggu nak masuk kerja, anak masih taknak minum susu botol. Dah try pelbagai jenis botol dan puting. Boleh share tips and advice ? #bantusharing #advicepls #firstbaby #firstmom

2 Các câu trả lời

saya pun baru lepas train anak guna botol. Minggu ke-3 baru nampak dia terima tanpa menangis. Saya try train 8am-6pm full botol. Dia nangis mcm mana pun, pujuk kejap and offer botol balik. Next, cuba awak cari position yg anak selesa untuk minum. Macam anak saya, awal2 dlu dia taknak org pegang. Nak minum baring and mengiring. Saya layan je, asalkan dia terima botol tu. Bab botol n puting, selalunya botol takde issue. Kena try n error puting tu. Anak saya boleh terima soft touch pigeons size SS. Saya try jugak size S, laju bagi dia so dia reject. So kena tahu flow puting tu sesuai tak untuk anak. Kalau awak tengok, anak awak nyot2 je puting tu, tp lepastu marah2, maybe flow puting too fast/slow. And lastly memang kita kena sabar byk2. Ada je hari saya giveup sbb penat sangat, so belah pagi/petang tu bagi direct feed untuk kita regain energy and semangat. You can do it mommy

1y trước

Mak saya pun ckp mcm awak, botol takde isu. Try n error puting aje. Thank you so much sis, nanti saya cubaaa tips awak plak.

Sy pun pakai puting pigeon soft touch memang sesuai untuk bf, malam sy bagi direct je