any tips untuk redakan/hilangkan demam baby 4month?

lagi berapa hari nak 5 bulan , hari ni demam pulak. dengan selsema dan batuk. meragam + tak boleh nak bernafas sebab hidung tersumbat.

1 Trả lời

Allahu kesiannya baby 😭, untuk turunkan suhu badan tu, saya advice sis bg dia mandi air sejuk + hirisan lemon .. kalau dia xbiasa mndi air sejuk, sis buat suhu yg biasa je jgn air suam, hirisan lemon tuu gosok2 dekat celahan2 dia kecuali kemaluan .. saya buat ni dlm masa sehari utk anak suhu mmg turun, n untuk batuk tu, saya ada pakaikan minyak herba asmak kt blkg bdan dan dada dia, stiap kali lepas mndi, yg ni ambil masa juga sbb batuk mmg bukan ots boleh hilang, mkn masa 3 4hari juga .. selsema mmg xde cara lain, sis kena sedut hidung dia utk kuarkan hingus tu bru cpt baik .. minyak2 saya xpasti untuk selsema sbb anak xpernah lgii kena selsema sblum nii .. semoga baby cpt sihat 🤲😭 Aamiin YRA 🤲