puasa masa mengandung

lagi bape hari je nak puasa .. skrg dah 10w .. mummy2 smua puasa ke ? risau pulak asik lapar je skrg.. cadangan pliss . #ingintahu #1stbaby

33 Các câu trả lời

sya yg dah 23w5d nie pun suami dh psan dr pda haritu,tak payah puasa dlu nnti bila dah bersalin normal ap semua boleh gnti puasa 🤭 sya ni jenis ikut ckap suami je😁

3y trước

hehe .. ok .. tq 😊

Ikot kemampuan diri masing2 kalau larat puasa, xlrt xpyh puasa.kalau baby xbergerak msa puasa better jgn puasa bhya.. 😁 My experience. Dn nsihat org sekeliling.

sy sekarang puasa ganti Alhamdulillah ok 2nd trimester.. sebolehnya cuba puasa dulu,kalu xlarat baru buka..dapatkan nasihat dr doctor tnya pendapat doctor..

sama la sy sis..sy dh 11mggu..first baby..ramai jgk yg bg nsihat klu blh seawal nie xyah puasa..lg2 sy gdm..kdg rse lapar tu mcm x tentu arah rase hehe..

3y trước

ye sis..insha allah sis..moga kita sesama baby dlm keadaan baik dan selamat melahirkan nanti..

Kalau hb ok, tak ada gdm, boleh cuba untuk puasa. Yang penting sahur jangan tinggal. Saya pun pregnant 6 bulan. Tgok macam mana pergi dia nanti..

boleh minta nasihat doktor2 kalau nak puasa jugak.. ikut badan kite jugak tu.. semoga dipermudhkan urusan awak... Salam Ramadhan advance😊

klu sy mmg sy rasa xmmpu puasa sbb takut baby xdpt zat yg mencukupi..sbb sy jenis alah agak teruk.. jdi mmg Dr xgalakkan utk jaga kesihatan baby

3y trước

sokay sis .. take care .. tq sharing 🥰

cuba dulu utk puasa.. rasa x leh, buka jaa.. dlm islam kata diharuskan berbuka.. bukan jgn posa.. sahur niat mcm besa..

sy nak puasa...tapi skrg da 9 mnggu sy alami semput Dan penat...berdiri Lama semput..jadi sy xberpuasa nnti..badan Lemau

3y trước

lebih kurang sma dngan sy sis.. nak brckp pun rsa semput penat tak ckup nafas.. ni suami da pesan tak pyah puasa.. jngan nk mmudaratkn lgi ksihatan.. dngan makan pun tak slera..loya phit mulut nk puasa mcam mna.. sedih juga.. sblum ni dpt la juga puasa spruh bulan.. kli ni lain mcam..

Kalau tak larat tak payah puasa sis, jangan paksa diri. Kita tak nampak apa yang jadi kat baby kat dalam

3y trước

ok baik la .. tq🥰