Normal ke discharge macam ni?

Hi ladies, i 24 weeks pregnant. Selama pregnant tak pernah keluar keputihan teruk atau discharge sangt. Harini keluar macam ni, normal ke? Mcm coklat sikit :(

Normal ke discharge macam ni?
10 Các câu trả lời

UPDATE - hi all, tq for sharing your answers/opinions!! As advised, i pergi check and did scanning juga. Since benda ni berlaku sekali dan i baru je lepas detail scan dengan gynae; benda ni dianggap normal untuk i pada masa skrg. So bila pergi scan, since doctor dah buat detail scan utk semua organ, dia check pula jantung baby utk make sure rhythm jantung normal. So far scan i ok dan takde masalah. Baby pun bergerak active. So i skrg kena monitor kalau ada jadi lagi ke tak 😇 Possible cause yg doctor cakap: 1. Banyak pergerakan ibu 2. Stained kadang2 bercampur urine 3. Kalau ada sex mungkin akan ada keluar kekotoran 4. Kalau gatal2, mungkin ada infection which kena buat more test. So far i takde gatal. Kalau ada yang experience benda sama, saya suggest pergi jumpa doc and scan jugak untuk make sure semua ok. Tq all! ❤️

kalau ada bleeding even sikit spotting je..ia tidak normal .better puan g hsptl jumpa doc tuk chck dan dptkan rawatan. kekdg tnda awl trigger tuk alami keguguran.. even dah 24 weeks tetap ada chances tuk alami keguguran... mg dpmudahkan segalanya amiin

betul klu mcm coklat² x normal takut placenta previa kenape nama nya yg uri dkt bwh. bahaya. Sbb sis da 24w . kalau discharge biasa wrnanya jernih, putih, klu hijau cair, hijau pekat(ni masalah lain plak) bole jd gbs

Saya macam ni jugak masa 37weeks. Terus kena admit dan bersalin malam tu. Better sis pergi check. Moga dipermudahkan segalanya sis ❤️

Any discharge coklat/ merah walaupun setitk better jumpa pakar terus ya dear. Semoga dipermudahkan 🙏🏻

Mungkin uri puan berada di bawah..better cek dgn doktor dan buat scan ya...

Spotting @ bleeding masa pregnant tak normal sis. Better rujuk dengan dr 😊

better sis pergi clinic or hospital untuk double confirm

Macam saya 36 mnggu ad keluar cm ni ..

tak normal. pergi check