BOLEH KE MAKAN MCD

Hi korg. Nak tanya. Saya preg 6 weeks, malam ni teringin pula nak makan burger mcd. Boleh ke makan ek? Ada yg kata kena jaga pemakanan awal2 ni. Terliur bila fikir burger mcd tu. Harap momies boleh tlg jawap ye. Thank you in advance 🫶

8 Các câu trả lời

First trimester nih kalau mmg lgsg takde selera, makan ape pun muntah, sis makan je apa sis nak makan. Teringin mcd, makan je. Nak kfc ke, pizza ke, marrybrown ke, ayam golek ke, aiskrim ke, makan je sis. Sbb tu je naikkan selera kita. Buah jngan skip. Tuh je pesanan sy. Tak kesah apple ke, jambu ke, buah kena makan. Pengalaman sy, mmg tak makan nasi n lauk. Akan muntah. Setiap malam bila lapar sy akan mintak burger depan rumah mak mertua. Burger tuh je sy boleh telan. Burger tepi jalan je. Sy boleh makan burger tu 6hari berturut. 1 hari sbb kedai tutup 😂 so sy rendam bihun, letak pes tomyam dgn stock ayam sikit dalam air panas. Untuk buat mcm bihun tomyam version takreti masak sbb sy takboleh masak 😂😂😂😂 nanti makin tambah kandungan baru jaga pemakan bebetul. Sy akn makan sayur dalam yongtaufu shj. So beli sayur bnyak bnyak, husb akan beli yongtaufu beli sup n sambal extra 😂 makan lah broccoli cendawan kobis kangkung semua letak dlm tuh. Skrg dah 13w. Masih tak makan nasi n lauk. Mknn lain boleh telan cuma kdang muntah jugak

2 months ago tapi saja nak share hehe saya currently in week 6 jugak, last makan mcd bulan lepas memang lama tak makan sbb tak craving. Tiber awal pregnancy ni ngidam gile nk makan mcd sbb lama tk makan, minta izin kat laki pun sampai nangis wehhh nak makan tapi serba salah dkt baby 😭😭😭😭 lega dpt sebat tadi. Hopefully baby okay 🥹❤️

Makan je sis buat lepas rasa kalau itu yg kita rasa boleh makan. Saya ni pun baru lepas beli double cheese dgn ayam goreng. Terliur tengok mcd kat sebelah rumah je tapi tu lah tak habis pun janji lepas rasa 😅 Husband balik nnti suruh dia yg habiskan.

Bole je sis .. doc saya ckp selagi lalu nak mkn , mkn je . Sbb ada Org takleh mkn nasik .. tp fastfood jgn kerap sgt

Hahaha saya dah hentam mcd dah kelmarin. Ya allah nikmat tuuu. Ish tak boleh nak describe. Licin in 10 mins😆

makan tapi kurangkan pedas selagi boleh makan makan sahaja janji berpada pada🥰🥰

boleh je sis apatah lagi bila gidam sgt nak makan.

makan jee sis 😘 tapi jangan kerap sangat