Masuk angin

Korang yg first trimester selalu masuk angin tak? Kepala ni kerap je pening taktau nak hilang kan mcm mana.

2 Các câu trả lời

Pening masa 1st trimester tu bukan masuk angin sis. Badan kita melalui banyak perubahan. Jantung kita akan buat kerja lebih sebab kena pam darah lebih kurang 50% ekstra daripada kebiasaan sebelum hamil. Tambahan lagi hormon kita pun melalui perubahan. Kalau pening biasa, panadol/PCM low dose dah cukup. Kalau tak tahan sangat, jumpa doktor untuk bincang dan cari penyelesaian.