Minyak kelapa dara

Korang consume minyak kelapa dara jenama apa ? Share pengalaman sikit please

6 Các câu trả lời

sy dri ank first masuk jer 7bulan sy mnum 1sudu sebelum tdur minyak kelapa dara..sy minum yg bapa sy buat homemade jer..alhamdulillah mudah sgat bby keluar..sakit pun xlama..bby tubik bersih jer sekali push jer keluar terus kepala bby..bila dah masuk 9bulan bapa sy buat selusuh minyak kelapa dara tu sebelum pergi hospital mnum 2sudu pastu sapu d permukaan vagina sedikit..alhamdulillah walaupun ank first ank keluar mudah sgt2..ank kedua sy bersalin tnpa koyakan sbb amalkan minyak kelapa dara jgak sekali push bby dah keluar..ni ank ketiga bru masuk 7bulan hope dipermudahkan urusan bersalin bulan 11 nanti bru nk mula amalkan minyak kelapa dara balik nim..hihi

7d trước

kalau ade koyakan..org cakap susah nk jahit sbb kulit jd mcm tauhu. betol ke.. kite same skrg 7bln tgh usha mnyk kelapa dara. xtau nk consume ke tak ni

skrg sy tgh amalkan minyak kelapa dara dari d'aura. baru consume 5hari, nampak mcm serasi sbb sebelum ni sy ada masalah bp tinggi, hb low, gdm, kencing kotor & keputihan. rabu lepas ada appointment kat kk, results sgt memuaskan. bp dah normal, xde kencing kotor, keputihan berkurangan, gdm mcm turun sikit cuma hb je masih statik 10. dah ambik darah semua check keturunan family sy mmg jenis hb low 😅 sis boleh try la brand d'aura

1mo trước

Sama jugak dgn sy sis. Consume minyak kelapa dara d'aura masa 19w. Nak ikhtiar naikkan hb. Last checkup naik dari 9 ke 10.2. Selain tu, sy pun gdm on diet gak. Ni nak teruskan konsisten makan sampai bersalin nanti. Minyak kelapa ni boleh je consume dari first2 tahu pregnant, cuma sy ikhtiar sbb masalah hb low.

saya mengandung anak yg pertama ambil halagel. bau & rasa dia kuat sikit. yg ni bentuk nya dlm soft gel. jadi tak la tertinggal rasanya dkt tekak. masa anak ke 2 pula sya consume rayhanah. bau dia soft je & lagi sedap. pun dlm bentuk soft gel.

saya pernah minum masa anak first.. jenama d'aura.. saya minum untuk mudahkan bersalin.. alhamdulillah anak saya lahir bersih tnpa selaputt.. dan xdak kuning langsung .. saya hnya digunting sikit jaa ☺️☺️

3h trước

dr x cakap susah pown masa jahit.. saya dpat dr muda masa bersalin.. masa jahit pown saya x rasa apa.. mmng cermat btol laa dia buat krja ☺️☺️

sy beli yg olive house..consume satu sudu start bln 6 ke atas..alhamdulilah dipermudah urusan bersalin..baby dah 4 bulan skrg

Tak consume. Nak consume untuk apa? Nanti consult la dengan doktor awak. Minta advice doktor.