Sekadar Bertanya

Knapa ada yg 34 weeks dh bersalin yer ?sedangkan saya baru nak masuk 36 weeks tapi blom nak bersalin lagi ..takot pula saya kalau tiba2 nak bersalin awal ..hihi

2 Các câu trả lời

Kdg2 baby nk keluar awal, atau ada masalah mcm air ketuban pecah awal, ada masalah keputihan teruk. Seeloknya 37 minggu ke atas. Kalau awal sgt baby tak cukup berat atau paru2 tak matang. Kena stay dlm incubator pula. Elokla tu belum nk bersalin, baby lg kurang risiko.

5y trước

Aminn2😊

Barang baby n ibu kat hospital nanti memang kena sediakan awal awal ya, memang takut nak deliver terawal. Tak semestinya cukup umur baby nak keluar, kadang baby nak keluar awal nak tengok mommy nya. Hehe.

5y trước

Alamak brg2 smua blom prepare lagi😅 ingat awal bulan 7 baru prepare sbab due saya 27/07😅hihi ..tq kongsi tip❤ tak sabar nak tggu baby kluar😍