hi/ assalamualaikum.nk tnya bilakah ibu hamil kena minum air gula? saya baru 13 weeks.

klinik suroh minum 16/5 nanti. takut slh dgr😁nanti kena marah 😭😭

21 Các câu trả lời

sy baru minum pagi tdi. 13w. nanti 28w kena minum lagi kalau tak sangkut. fmily smua takde sejarah kencing manis pun. mgkin sebab umur 26 kot kena minum 2x. perisa oren. takde la manis sgt pun. boleh lagi nk telan. sementara nk tggu darah yg ke 2 tu awk baring je. tido ke. sapu2 mnyk angin sikit dekat leher, belakang badan. sebab takot muntah je

Yeee sye tk sampai 13 week dah kne minum hari tu… mule2 takot sbb air gula kn maniss..(jenis tak boley kene manis🫣) rupenyee.. arhh sedap laaa kk sye air gule rase oren.. masam2 suam.. 💃🏻💃🏻💃🏻 semoga Allah permudahkan urusan awknye yee 🤲🏻🤲🏻

Dh 14weeks dh minum.. br arinie hahahaha.. sangkut GDM 🤣 adoiii anak no 3 sangkut, no 1&2 ok lak.. Walaupun family ada sej diabetes time pregnant 1&2 xpenah sangkut.. dh umur 35 ni semua sangkut 🤣 HB rendah sangkut lak air gula 🫠

Saya 11 minggu da minum, sama la punye la takut nk minum, bila minum sedap pulak😅, sedap sgt sampai sangkut gdm, awak takde misi sendri ke, misi biasa nye bgtau dan ingat kn kt wassap, senang kalau terlupa

Saya ini tak pernah2 minum air gula dari anak 1 ke 2 tk pernah minum. Ini anak no3 tetiba doc suruh minum air gula 15/6 ini . Keluarga takada sejarah apa2 sakit pun setakat ini. Saya baru 13 week

betul lah tu. sebab saya pun sepatutnya kena minum air gula weeks 13 tapi masih muntah jadi doktor hold dulu sampai alahan hilang sepenuhnya

18w minum. Td baru ambik result. Sangkut... fasting 6.2 lepas minum air gula 10.2. Kena diet dulu then monitor gula seminggu sekali

umur 30. bua buku pink masa 12mggu. xde sjrh keluarga sakit pape. doc suruh minum masa 28mggu nnt. hrp dpt yg oren tuu..

Sy minum 12w dan 28w. boleh refer buku pink awk semula. misi mesti letak tarikh dkt situ

Sy dah 23w masih tak minum lgi 😂 date minum air gula 24/5 ni .