Buku pink untuk apa?

Kita wajib ke daftar buku pink?buku pink tu untuk apa?kalau kita jumpa Dr swasta perlu buka buku pink juga ke?Dan buat buku pink kat mana?#firstmom #firstbaby

4 Các câu trả lời

buku pink ni rekod kesihatan ibu hamil . terpakai dekat klinik kerajaan je. every month akan ada checkup , ambik darah , berat, smua nya akan direkodkan dalam buku pink. kalau pegi klinik swasta ada yg namakan dia sebagai buku pink juga. ada yg buat buku sendiri, tak kisahlah apa namanya tapi tujuannya adalah untuk rekod kan kesihatan ibu dan baby sepanjang 9 bulan hamil smpai melahirkan. so kalau you pgi klinik swsta cakap nak buka buku pink dorg akan bagi appointment ikut timing dorglah. buku pun guna buku dorang

1y trước

Yaa tahu sebab post ni dah 2 bulan lepas

buat buku pink kt klinik kesihatan terdekat sis..kena buat appointment dulu,sama ada call atau pergi tanya..sy check dua²..klinik kesihatan (buku pink) dan hosp swasta...baru ni dkt klinik,sy bersembang dgn ibu 39w kena buat buku pink jgk..hosp swasta suruh dia p buat sbb last minit kandungan dia berisiko...

1y trước

buku pink yg org duk sebut2 tu hanya kt klinik kesihatan ja sis...klau check perut kt swasta, xde buku pink..mgkin buku jenis lain ikut klinik/hospital tu...sy check kt swasta,doktor tetap refer buku pink sy

Sy terdengar nurse ckp pd sorg ibu hamil ni buku pink mcm passport ibu mngandung. Seeloknya bwk sentiasa dlm handbeg tambah klu jnis kndungan berisiko. Klu terlibat dlm apa² masalah mudah utk staff kesihatan buat rawatan kecemasan

buku pink perlu buat sis , boleh buat dekat kk berdekatan rumah . untuk memudahkan sis sebelum walkin terus ke kk , sis boleh call dulu kk yang berdekatan untuk dapatkan appointment buku pink .