Hi mummy .. since pregnant pernah kencing ada protein tak ??

Kepala buntu sangat .. first checkup try check urine test sangkut kencing kotor .. kali kedua checkup try urine test lagi kencing kotor okay tapi misi and doktor cakap kencing ada protein tapi tak tinggi sangat .. tapi harini kali ketiga checkup , misi terus cakap kencing FAIL .. protein sangat3 tinggi , sangat tak okay .. takut effect buah pinggang dan kesian pada baby .. memang makin lama rasa makin kurang minum air masak tapi sehari mesti nak juga air manis .. kadang hari biasa waktu pagi minum Milo , hari cuti minum Teh o .. air masak pun bergantung kalau rasa haus tekak ataupun malam baru jumpa air masak tu pun minum tak byk mana .. Harini dah start tolak minum air manis .. cuma nak tanya sikit, ada tak mummy² tahu tips untuk kurangkan kencing ada protein ni? Selain minum air masak? Ada tak apa2 yg boleh kurangkan? Thanks mommy 😙

1 Trả lời

minum air kelapa. bagus utk kencing kotor.