makan benda manis

kenapa ye sejak akhir2 hujung bulan ni kerap betol nak mkn benda manis2 smpaikn kalau seharian xmakn bnda manis rasa lemau xbermaya je badan. dah laa gdm sangkut tp payah betol nak pantang benda maniss 😌😌😌😌😌😌😌😌

3 Các câu trả lời

Same saye pun gdm dah hujung2 ni memang kerap sangat makan bende manis. Risau jgk gule dlm drah tinggi tpi bile tk dpt bnde2 manis tu rase boleh murung.

Takde gula langsung pun bahaya. Makan buah pun okau.. ada gula jugak Kalau craving sgt, boleh je makan utk rasa² .. jgn balun habis

gdm apa dear? kita memerlukan gula juga dalam badan. jangan cut off terus, nanti boleh jadi hypo. kurangkan sahaja.