Bagaimana nak kurangkan suka makan manis ketika hamil

Salam bumil, sejak2 ni saya suka makan manis..sy risau nanti terkena GDM, minta dijauhkan sgtt..ada tips tak untuk kurangkan makan manis, sebab lidah ni kalau tak makan benda manis rasa tak puas..huhu

1 Trả lời

mkn manis time weekend je. n manis bkn stkt dtg dr mknn manis je ye. mkn carbs byk sgt mcm nasi mi pasta ape sume tu bila bdn proses jd gula so mkn suku2 separuh tp kerap. kena kuatkan hati jgk utk tahan.