27minggu . 27minggu

Kenapa ya dah 27minggu dh kurang rasa gerakan baby ? Ada yang sama ka ?

5 Các câu trả lời

Kalau sis rasa dia kurang gerak lain drpd sblm2 nih, prgi je scan. Kalau sy sndiri dari 18/19minggu mmg rasa baby gerak. Buku pink 28minggu baru kira gerak. Tpi sy 25minggu mcm tu dh kira sndiri sbb perut sy jenis obvious klau baby gerak. Mmg akn rasa, nmpk, misi pun mmg tau bila cek pkai doppler tuh msti dia akn tendang misi. Ada satu hari sy demam mmg rasa baby kurang gerak wlaupun belum cecah 28minggu. Prgi swasta cecepat dia ajak scan sbb takut pape jadi. Alhamdulillah heartbeat normal cuma mngkin mmg dia tak aktif sbb sy pun demam. Jdi esok2 nye sy kejut baby klau sejam dia tak gerak Kalau sis rasa kurang gerak tak sama dgn hari lain, sis cuba kejut, mkan coklat, mnum air sejuk. In shaa Allah cara tu boleh bagi dia aktif.

Normal, baby kick akan start kira pada 28weeks. Tapi awak boleh je pergi scan untuk tengok keadaan baby untuk hilangkan risau tu.

sama mcm sy sis.. sy 26w.. ad hari dye aktif.. ad hari dia diam je..

kurang tp masih bgerak at least 10x dlm 12jam msh ok

kalau tak sedap hati boleh pergi scan je dulu