Muntah teruk week 11

Kenapa week 11 baru rasa muntah yg tk boleh control. Makan je muntah habis semua. Bukan nk masuk 2nd trimester more better ke alahan? Huhu awal2 pregnant dulu tkde kena alahan macam ni. Bahaya ke utk baby serupa macam saya tk makan apa2 lepas muntah #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing

8 Các câu trả lời

sy 5-9w teruk alahan, mkn apa2 pn x lalu lgsung. skrg dh 10w hmpir 11w, alhamdulillah dh bole makan nasii nak mkn apa2 dh ok x steruk mcm mnggu sebelumnyaa . 🥰🥰smoga momy2 kuat yaaa, ni la dugaan untuk prempuan. prd sakit, mngndung perit, mlahirkn pn tahan sakit.tu tndanya prempuan ttap kuat 💪

Ada Org 1st teruk , ada Org 2nd trismeter & ada Org dari awal sampai nak bersalin alahan .. saya dulu sampai 4bln .. lpas tu ada yg bg petua amalkan lemon suam atau lemon ais .. alhamdulilah lama² hilang

Saya masuk week 11 mual jugak puan 😿 perasan start bila dah start makan obimin. Tapi kena makan juga walaupun muntah

Normal. Sama macam saya. Saya makan kuantiti sedikit tapi kerap. Kalau saya makan normal portion saya akan muntah.

Normal sis . Lain org lain alahan dia sy pun duk rasa nk mula alahan dah nk msuk 2nd trimester nie 😂

sabar ya mummy lain orang lain alahannya so lalui dgn hati yang tabah

saya sebab ada gastrik terus masuk air

pembawaan baby tu..