pendarahan awal kehamilan

Kenapa terdapat darah keluar dari kemaluan setelah hamil 7 minggu 3 hari dalam bulan ini selang hari keluar darah Tetapi sejak 3 hari lepas sehingga hari ini darah keluar tidak kira masa .sepanjang pendarahan tiada kesakitan di sekitar perut ,ari-ari ...tetapi rasa sengal di pinggang Mohon pencerahan terima kasih☺

9 Các câu trả lời

Sy pun mcm u juga... Kandungan msk 7w..kerap spotting... Setiap bleeding pegi hosp.. Dok ckp kalo kuar darah x henti n byk dr biasa.. Dtg lg... Esk nya bledding juga..byk dr kemarin..tapi x sakit apa2 langsungg... Dtg hoslp juga..dok ckp perkara yg sma jga.. Da scan suma... Kantung baby masi ada.. Smpi laaa.... Sy rasa sakit seluruh perut.. Smpi ke tulang belakang.. Mcm nak pecah perut ni. Mcm sakit sgungut kuat.keluar ketulan2 darah.. .. Sy dtg hosp.. Dok suntik ubat tahan sakit.. Kat dewan bsalin.. Sy baru jalan selangkah.. Allah.... Janin sy.. Anak sy.. Jatuh kat atas lantai... Sy xdpt ckp apa2.. Da la.. Masa tu ulangtahun kelahiran sy... Hari tu juga sy kguguran 😢. Hari ni msuk 5 hri pantang tanpa anak ku. Untuk kedua kalinya.. Allah smoga sy kuat.... Sy redha.. Doakan sy momy2.. Agar sy dkurniakan zuriat shngga sy melahirkan...

5y trước

Allahu..😭 sy doakan awk tabah, dapat bayang perasaan awk mase tu, hopefully allah beri zuriat lagi pada awk.. rezeki itu milik allah mane tau lepas ni kembar. Allahumma aamiin

Chuyên gia

Salam sejahtera puan, untuk makluman pihak puan, sebarang gejala pendarahan ketika kehamilan haruslah segera dirujuk ke hospital. Pendarahan ketika kehamilan boleh disebabkan oleh: Pendarahan implantasi ketka awal kehamilan Risiko keguguran Masalah uri di bawah Masalah pada kandungan, rahim atau uri Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

5y trước

Sy telah pon rujuk pada doc dan sy dimaklumakan ianya adalah spot awal kehamilan... terima kasih atas jawapan doc. Appreciate it

sy pom sama... 8 hary keluar darah...doc ad rekemen suh makan ubat duphaston...ubat nir bgus utk menguatkan rahim..tp sy x psti ubt tu berkesan ke x.. sebb dy xsempat ambik ary ke 8 byk sgt keluar... masuk ary ke 9 xkeluar lgsg... scan bby still ok... alhmdlh sekrg dah 3 bulan

5y trước

Sy pon ambil ubat kuat rahim utk 5 hari doc bagi and da abis pon sy makan... btw semoga kandungan awk baik2 aje ye... aamiin

Dktr xkan terima kes..kalau pendarahan biasa...dktr akan Suh balik dan tgo kalau pad penuh utk sehari ....Klau x sakit perut itu cuma implan baby kat rahim..xyah risau..kecuali darah lebih dri 7hri dan banyak.

5y trước

Okay nurul ain thanks utk jwpn tu ye.

biasa klu dah buat buku nurse akan bg tau sekiranya berlaku pendarahan bnyk atau sikit perlu ke kk @ hospital,sbb awal kehamilan risiko keguguran tu ada...

5y trước

Doakan sy asilah...

Saya pn alami bnda yg sama but saya pregnant 12mggu and menunggu jawapan yg sama.. 😥

5y trước

Aamiin ya rabbal alamin. Moga baby sihat cukup sifat dkt dlm dgn izin allah aamiin🤲🏻..

Sy doakn awk siht ya... Sy pon hamil dah 25w.. Ank kedua.. Alhamdulillah tkde pendrhn apa2. ...

5y trước

Terima kasih awk atas doa, semoga segala urusan bersalin awk nnti allah permudahkan ye.. aamiin

Sepanjang bleeding tak pergi jumpa doktor langsung ke ?

5y trước

Ye hari tu sy ada scan mase 5 week, doc cakap baru nampak kantung je maybe masih terlalu kecil.. tp sy ingat nnti nak pegi scan sekali lagi.

Jumpa doc mn? Fertility?

5y trước

Okay diana sy follow suggestion awk okay... khamis ni hubby cuti sy ajak die teman sy pegi scan. Thanks diana for advice😘💖