Nak tanya sikit pasal air gula

Kenapa misi tetiba nak bagi saya bagi appoiment untuk minum air gula. Sedangkan saya dari anak first tak pernah pun minum . Memang takda suspek gdm langsung. Doc pun takda suruh minum air gula . Kenapa ya ?

4 Các câu trả lời

Faktor umur, berat badan & keturunan. Sy anak 1st xde pun family kencing manis. 2x mnum sebab berat naik banyak. Tp x sangkut pun. Ok jer. Kadang yg xde kencing manis, time preggy tetiba ada. Bahaya untuk baby. So mnum jer.. Anggap laa Utk baby. Kalau x sangkut alhamdulillah 😊

skrg punya prosedur dh berubah..minum air gula pun dua kali..buka buku sekali, 7 bulan sekali walaupun xda gdm

skrg procedure mmg mcmtu. dorang extra care dengan ibu mengandung

Faktor risiko umur. 25 tahun ke atas memang kena minum air gula.