zincofer

kenapa makan zincofer jd pening2 n mntah2..dah try telan sblm n slpas mkn...pun same...sape2 sini yg pnh alami cmni... n blh x xnk mkn lg gnti dgn iberet....

1 Trả lời

Refer doktor mommy.. time appoint kk nanti citela mintak tukar ubat cakap u muntah²..

5y trước

Zincofer tu supplement vitamin bagus da untuk ibu mengandung. Klo kerap muntah, macam syg vitamin tu xserap dlm badan. Option 1: makan ubat masa perut kosong. Makan ubat dengan air masak atau jus oren. 1 jam lepas tu baru boleh makan pe² makanan. Option 2: Makan dulu. Lepas 2 jam makan, baru amik ubat. Dua² option ni mommy da buat mmg muntah ke? Klo sy xsesuai option 1. Ade gas reflux jadi nak muntah sebab perut kosong. . Nak tukar iberet without consult tu. Tak berani nak cakap wlopon mcm supplement utk pregnant mom jugak.