Baby 7 bulan tolak susu badan tiba-tiba

Kenapa anak saya tiba2 tolak menyusu badan yer, tak macam selalu. Bila bagi puting t*t*k dia tak nak hisap just gigit dan mengamuk then terus tolak. Banyak kali dah cuba pujuk tetap tak nak. Makan minum semua okay dia nak. Rasa down dah masuk hari ke 2 😭😭

1 Trả lời

tengok gusi dia,mungkin nak tumbuh gigi. baby sy tumbuh gigi,dlm sebulan turun 500g beratnya. umur masa tu 7 bulan. sekarang dah keluar gigi menyusu pun dah ok