Spotting?

Keluar lendir coklat di awal kehamilan normal tk? Ade yg pernah alami? #bantujawab

10 Các câu trả lời

Saya pernah camtu spotting dlm umur kandungan 10 week,time subuh nak g kencing ada keluar darah takut dan risau juga.esok pagi saya direct g klinik swasta cek.Alhamdullilah baby ok.So doktor bagi ubat duphaston.Masa preggy ada berapa kali juga spotting tapi tak byk.Kandungan 6 bulan pun pernah dan 7 bulan.Time 10 week direct buka buku pink kat klinik swasta sebab plan nak berklinik swasta sepanjang tempoh kehamilan…Pastu takde dah..Now baby dah selamat lahir dah 2 bulan lebih dah pun babynya.Alhamdullilah lahir dengan sihat😊

sy pon alami masa awal2 haritu.byk kali keluar spotting smpai doktor syak sy miscarriage.tp bile scan tgk kantung masih ada.doc bg ubat kuat rahim.lepas 2 minggu doc sruh dtg scan semula.pastu tgk2 janin dh besar.trkejut doc.Alhamdulillah...tp better g cek.tkot ade ape2.doc ckp sy mungkin penat n rahim sensetif

2mo trước

iye betul kite mmg risau kalau mcm tu.xpe.sis rest je jgn buat kerja2 yg penat.smpai jumpa doc

kalau dlm 5w ke 6w ke doc consider tu normal lg sbb mcm darah penempelan tp kalau lps tu still lg ada dh tak normal. kena ambik duphaston. sy sblm ni kua coklat² jgk awal² pregnant. doc kata normal tp lps 2 minggu pun still kua coklat² jgk doc kata ancaman keguguran. dia pun bekalkan duphaston kat sy

2mo trước

@tanpa nama. alhamdulillah ok. baby dh ada depan mata pun. 3 bln dh 😊

Saya pernah gugur 1st pregnancy, dari awal sampai gugur rajin ada spotting. Jaga2 ye sis, jangan buat keje berat. Saya sbb buat keje berat ada angkat2 & banyak diri jalan sbb ingatkan biasa je, lepastu demam panas seminggu, dah 4 bulan pregnant, gugur..

Masa awal kehamilan tu saya ada spotting jugak, tanya Dr dia kata normal sbb baru nak menempel, tapi kalau dia berlarutan lebih 3-4 hari boleh ke emergency atau klinik untuk check semula.

Boleh keep tracking, last time saya keguguran masa 4 bulan kandungan, kerap keluar spotting & cramp perut sampai waktu keguguran. Setiap minggu scan baby sbb anxious

saya tak pernah alami, tapi untuk kslmatan, tnya dgan doctors, sebap klau pregnant ne memang mslah mcm ne akan ada.

Normal tu mksdnya spotting sis, saya dlu gitu jgk masa a few weeks🤗

saya ada keluar spotting coklat. doc kata normal

2mo trước

dlm seminggu mcm tu.

not sure.. but bole pergi scan