39w 5d

Keluar darah dah 4hari..pergi hospital, jalan xbukak lagi. Nurse dh bebel, katanya kene pergi cek klinik dulu kecuali pecah ketuban. Saya ni panik anak sulung, lagipun nurse dekat kk pesan suh pergi hspital terus kalau turun tanda. So doc bagi balik rumah. Semalam sakit perut sampai xleh nk tido. Husband pun dh panik, subuh hari ajk pergi hospital terus. Kene bebel lagi sbb dtg hospital, pdhal dia dh pesan aritu jgn dtg kecuali pecah ketuban. Cek bukaan, baru 1cm. Aduiyaii.. So boleh balik.. Kata nurse, tu just contraction palsu je. Tapi contraction palsu pun blh tahan sakit dia. Dekat 10minit sekali perut mengeras + sakit. Siap ckp kita lembik sbb xleh nk thn sakit pdhal bukaan bru 1cm. Dh tu nk buat mcm mana, mmg sakit. Hahaha.. doakan sy ibu2 sekalian. Semoga urusan bersalin kita dipermudahkan... Xsabar nk tgk baby ?

63 Các câu trả lời

Anak first mmg x de pengalaman macam saya bape kali pg hospital tapi Alhamdulilah doc & nurse x pnh marah , hari ke tiga rasanya pg hospital sebab baby x gerak kena tahan was terus malam tu sakit sangat2 padahal 1 cm jugak nak menjerit2 nurse India Kat situ marah2 doc melayu & nurse melayu ok je , dia pulak lebih , sbb saya muda lg kot masa tu , tu suka2 dia nak marah , skrg tgh pregnant anak no 3 🤪

Aduhh yela kite fhm sbb ank first.. Jdi kita xtahu lah kan camne. Buat nye da mmg nk kluar ke apa.. So xsalah nk g hsptal ke apa.. Ape teruk noh nurse tu.. Klo saya dlm kesakitan mmg saya lawan balik.. Ape2 jdi dkt ank aku, aku saman kau.. Pegi mampos la dia.. Kita sakit nk beranak.. Lagi ank first mane laa tau...

hmm kesiannya sis. tapi bukan hosp kerajaan mcm itu kan..hosp shah alam sy admit sbb bukaa n 2cm je tapi dia org take cRe kita sampai kita masuk LR..even kalau dah 5cm pun dia org ikut kita ke tandas . ada yg baik dan ok...ada yg muka masam. bersabar je lah sis . sy berdoa sis bersalin normal dan bby sihat ye

Bodohnya nurse tuh.... Awk da 39w..... Dah trun drh mty la g hosptl...... Nurse kk sy pon ckp cm tuh...... Kdg org at hosptl tuh sambil lewa je... Kadg germ.. Da kua drh.. Sakit g jela hosptl kn.. Nk tunggu pecah air ketuban.. Kalo apa2 jd kat bby jorng nk tnggung ke.... Ckp senng kdg

4y trước

Kwan sy... 38w air ketubn dah pecah dan de drah sikit kua.. Pastu g hosptl.. Doc cek 1cm kata nya.. Kene tunggu p mslhnya nurse at situ tk cek ctg ank nya... Suh tunggu dok selok2 je...... Last terpksa opret bby da lemas.. Mana tk lps air ketubn pecah pastu tk psng ctg mana nk tahu..... Last opret bby kua 50 50 je nywa... Pasng wayr sana sini last meninggl..... Kesian.... Urm kadg sy dgr pon tkot.... Doc cuai

Aik hospital mana tu? Sy pon 39w 5d bersalin tau. Xde turun tanda darah or pecah ketuban. Hanya sakit perut yg berulang kali. Blh tahan lagi. Tp sy pegi je hospital bgthu perut sakit. Nnti dia suruh urine. Lpas tu cek bukaan. Better sis pegi emergency la. Pegi kk biasa ni mayb xlayan kot

klu d GH. biasanya doc yg akn bg advise sm ada perlu discaj atau tidak. nurse cuma asst shj. wpun dh 1cm. doc GH kat sini wpun 1 cm dia akn tya rumah jauh atau x. klu jauh mmg dia akan tahan dn akan monitor terus. apapun amalkan tips2 dn doa utk bby cpt keluar..smg dipermudahkan

kesian nya sis.dahlah anak sulung, mmg rasa nervous 1st time. lagipun dah 39wks, takyah lah membebel kat patient. tapi biasanya nurse kat klinik cakap kalau ada tanda2 terus pegi hospital. bersabar lah sis, semoga dipermudahkan semuanya

Doc x de buat ctg ke? 39w dah, rsenya kontraksi tu bkn palsu lgi😅 masa sy bsalin ank sulung dlu kontraksi jgk, xde la kerap, tpi doc buat ctg and kena tahan wad. Esoknya sy dh bsalin. haih, pelik lak hosp ni..

takyah g kk. dh nak hujung2 ni tahan jap dengar je bebel nurse. jngn ambil hati . sakit mengeras 5min dan berulang g hosp masuk emergency terus. buat tak thu je nurse bebel jnji ank selamat sebab tindakan aware kita.

semoga dpermudahkan urusan puan dan baby... xsepatutnya dia layan puan mcm tu.. dah kita dimaklumkan kalau sakit kontraksi, keluar tanda, air ketuban keluar utk terus ke hspital.. bykkan sabar ya