bercadg hamil. semggu sblm period boleh ke bersama?

KEKELIRUAN

5 Các câu trả lời

Tiada proses ovulasi berlaku 1 minggu sebelum tarikh period. Tiada masalah untuk bersama. Peluang untuk hamil adalah tinggi pada hari ke 11-18 (bergantung kepada seseorang) selepas hari pertama period. Boleh guna ovulation test untuk test bilakan hari ovulasi (peluang tinggi untuk mengandung).

Tak ada masalah nak bersama sebelum period tapi susah sikit nak pregnant kalau bukan dalam waktu subur walaupun sperm boleh bertahan selama 5 hari dlm tubuh wanita selepas bersama

setahu sy seminggu slps last period adalah hari yg kita plg subur. 3 hari sblum tu ada medium chances of getting pregnant. apa2 pun cuba beli opk ye puan.

bersama je selagi boleh. tp lagi digalakkan bila waktu subur.

Habis period bersama je smpai hari subur InshaAllah lekat