Terasa mcm suami jijik nk pegang, terasa mcm die xsayang, Bakal 1st mom tp rase mcm suami xhappy 😭

KECIK HATI

3 Các câu trả lời

sy smbg sini sbb xbole post pjg kt atas. Cite nye mcmni.. Lately tangan sy selalu kebas ms tido.. So bile tsedar rase sakit, semut².. so sy hulur kt suami dgn harapan die bole tlg urut bg darah mgalir normal.. sbb bile kebas sy nk genggam pun xbole.. sumpah sy sedih sgt, die pgg tp mcm xiklas. Rase tgn budak kecik urut lg berasa.. die just usap slow 2 3 kali then stop smbg tido.. Benda ni bkn 1kali tjadi. Dh lebih 3kali.. kdg bile sy mgadu pape die buat xtau je, just pusing blk kn bdn.. tgl la sy sorg² urut tgn sndiri or tahan sakit.. sedih sgt. Knp eh? die jijik ke dgn sy? ms sy bpantang gugur dulu pun die urut mcm org xiklas atau mls. Sedih sgt.. taip ni pun sambil nagis.. kdg sy jeles dgr or tgk suami org lain layan bini ms pregnant. ari2 urut isteri tanpa diminta. xsakit pun mesti belai urut selow². Saya? takde pun sume ni... 😭😭😭😭 sy tlalu emosi ke? Kdg dtg perasaan die xhappy pun sy pregnant anak die padahal scara normal nmpk die layan sy baik.. cume phatian utk kesakitan sy tlalu lemah n sgt xpduli 🥺🥺

1mo trước

Takde lah puan perasaan puan je tu. Dulu masa anak pertama mcm tu lah jugak sy rasa. Mula2 je dia urut beriya lepastu perut makin besar kita makin tak larat mintak tlg urut bukan main susah lagi. Sampai sy kecik hati dan rasa dia geli dgn sy sebab perut dah makin besar badan pun sama naik. Tapi tak. Skrg mengandung yg kedua, sy awal2 dah cakap tlg lah urut bila sy sakit kebas. Sy bukan tipu sy sakit. Tapi sama je. Dia urut tapi mcm tak urut. Menyakitkan hati. Sudahnya sy akan panggil tukang urut je nanti bila dah 16 minggu. Tapi puan bincang dulu. Ckp kat dia sy ni btl2 sakit. Bkn main2. Kalau malas nak urutkan, bagi sy duit sy nak panggil org urut. Sy dah sarat ni. Cakap mcm tu. Dorg ni bkn pandai urut pun. Sbb tu dorg malas. Sambil urut sambil main fon, lagi sakit hati. Jgn fikir bukan2 ye. Selagi dia layan puan elok2, jgn fikir yg dia geli atau tak syg. Dia cuma malas nak urut je sbb tu bukan kepakaran dia. Kita ni ppuan lain. Suruh urut kita buat. Tak suruh pun kita buat walaupun t

Cuba slow talk dgn suami Puan, macam sya suami mmg penat kerja, hp 24jam asyik org wasap. sya ni pun selalu fikir cm Puan, suami tak syg la..skrg masa pregnant asyik cpt mgajuk. sya selalu wasap pasal isteri hamil buat laki paham.. kalau dia tak paham jgk. Cuba cakap terus terang dgn suami, yg Puan perlukan belaian, pelukan Dan perhatian masa mgdung ni. insyaallah buat pelan2 Cuba dekat je dgn suami Puan tu..pegang tgn n suruh dia sentuh perut Puan

mungkin suami penat atau stress ada masalah tempat kerja, jangan sedih2 tak baik utk bayi dalam perut tuh..cube slowtalk balik dgn suami..terus terang semua yg tersimpan kt hati tuh..inshaa Allah , dan jangan bandingkan kehidupan kite dgn orang lain.. nnt buat kite lg down.. semoga puan terus bersemangat untuk anak😊Allah ada jaga puan

1mo trước

t.kasih..