Bantu saya.Baby 2 tahun,kurang minum susu & xnak makan.mlm merengek lapar.ibu jadi tekanan

Keadaan lg stress bila baby nak main hphone

2 Các câu trả lời

2 tahun susu bukan keperluan dah. kalau nk dia makan, first kena makan sama2. & masak yg sama. 2 tahun dah boleh makan garam gula. jadi masak je mcm selalu & makan bersama. kedua, kena rajin buat finger food/snek sihat utk dia. homemade nugget, cucoq & mcm2. boleh tgk ig: lovelittletummy, izatyroslan & mealforjazmine. byk idea2 masakan kt situ. kena pelbagaikan menu. kalau semua dah buat tp masih tak jadi, kena bawak pi pakar nutrisi. nanti pakar bg jadual pemakanan. pasal hp tu mmg kena kurangkan main hp depan anak. baru anak tak meminta. rajin2 ajak dia baca buku, belikan mainan Montessori kt kaison byk. murah2 je.

12mo trước

terima kasih balas

anak nak main fon sebab tengok keliling dia main fon. kalau taknak anak mntk Fon, orang keliling dia pun tak boleh main fon depan dia. gitu je