Berat badan turun

Hi kaum ibu semua. Nak tnya normal ka berat badan boleh turun smpai 4/5 KG 😵‍💫? Saya kerap jugak muntah dan kurang makan nasi sbb tak lalu tpii baru pregnant 9 minggu. Risau pulak tkut baby x ckup zat. Before this ada jugak minum susu kambing HiGoat tapi selalu muntahkan balik. Badan pun rasa lemah ja . Btw saya kerja cikgu jdi kdg2 nak berdiri lama rasa x larat sbb mcm nk pitam. Normal ka mcm tu? Atau perlu consume vitamin lain? #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Berat turun awal kehamilan normal je sbb kita dlm fasa loya muntah…msuk trim2 baru la kurang sikit…kalau ada rasa nk pitam tu mybe tekanan drh atau hb low..mcm sy pernh je duk dpur masak, berdiri lama jd nk pitam..2x kena cmtu time masak..smpai kdg2 tkut nk msuk dapur..tp msuk trim2 okay je..pasal nk consume vitamin lain tu blh tnya Dr dulu..refer Dr boleh x sy nk ambik vitamin sekian2 sbb xlalu nk mkn