Cek bukaan

Kat sini sape ade pengalaman lepas seluk ade kluar darah mcm ni? Tgh tnggu nak naik wad je skrg ni. Nak tau pengalaman momi momi yg lain jgk

Cek bukaan
39 Các câu trả lời

normal sis. sy time tu 38w baby mengeras. g pac, dokter seluk baru 1cm die suruh balik. and dokter ckp kalo keluar lendir mcm tu normal. esoknya contraction makin kuat terus g pac balik. dokter bising. kan semalam sy da ckp kalo seluk memang la keluar darah. sy pon balas sakit dokter. dalam 15m sekali mengeras. dokter seluk balik tgk2 da 4cm. so kalo sis rasa sakit kerap2 tu, sis g balik hospital. tp kalo lendir2 mcm ni je normal sbb baru lepas kene seluk. Semoga dipermudahkan urusan sis ❤️

1y trước

Semoga dipermudahkan segala urusan urusan sis💕..

ada . sy dulu 1cm , tapi dh kerap sakit . air ketuban pn dh mula skit. so dr pakar seluk jadikan 2cm , masa dia seluk 2cm darah dh keluar . dlm menunggu tu akan start rasa sakit . Tp xsesakit dah nk bsalin . nanti kita akan masuk injection then masa tu dh sakit sgt . bila pecahkan air ketuban lagi kerap sakit dan terlampau sakit . Baca surah nabi nuh and maryam masa sakit tu . Jgn angkat punggung bila push . meneran ikot kata dr . selawat , good luck ibu moga dpermudahkan urusan

saya pernah...org kate normal .. tp sy rasa sakit sgt..doc yg seluk tu doc laki..kasar giler..sakit tau .balik umh byk drh kua.. org kate doc laki lg lembut,, huh kasar rupenye...sblm ni bsalin swasta pastu 2ng prgnancy sje try gov, sbb rmai kate doc laki lg lembut wat kje kan..ha, skli kena doc yg kasar..sakit ..nyesal pegi sane.. next prgncy nk cri doc pmpn je..klo xleh request mmg kne p swasta lah

sy pun mcm sis jgk. pegi buat speculum procedure sbb Dr nk amek sample keputihan end up kluar lendir cmpur darah. admit hosp sehari. cek bukaan 1cm. last2 Dr bagi balik sbb xde sakit contraction atau pecah air ketuban. skrg dh 4hri kluar hosp. lendir darah pun dh xde. mengeras kejap2 ade lah. Dr cuma pesan kalau kluar darah fresh bru dtg balik hosp

Normal sis, saya ritu pgi tu keluar darah coklat sikit ja ta banyak, sakit tu ada la, tapi ta kerap, petg sya trs p hosptl,smpai spital doktor seluk tgk 1cm,kena masuk wad,bape jam lagi cek bukaan lagi tgk 3 cm, esok pagi cek bukaan tgk 8cm dah,kena tunggu lg,kul1 tengahri bersalin🥰ngam" azan zohor baby keluaq😅

Normal awak, nanti rasa sakit2 macam nak berak tu tapi kalau dah kerap sangat sakit berapa minit sekali + tak tahan better g hospital takut bukaan dah besar tu. Moga dipermudah urusan bersalin ! Baca doa nabi yunus banyak2 and makan kurma bagi tenaga banyak. Insyaallah awak selamat berjuang 🥰

pg smlm baru g cek dkt swasta, dr seluk cek jln dh buka 1.5cm.. xde darah keluar lps kne seluk.. g cek sbb keluar lendir agak bnyk jgk.. smpai tgh hari harini xde rse sakit pape lg.. cuma sakit2 mcm senggugut & sakit celah kangkang bila bergerak.. risau..

sy masa 38w..doc seluk da 2cm..doc siap tanya nk masuk ward x,sy ckp x nk tggu rasa dlu..doc da pesan kuar darah nanti ckit..tp pagi esknye btl2 bsalin..cpt btl.sampai hukm da 6cm..stgh jam bsalin.alhamdulillah..skg plk tgh prgnt lg setelah 2 thn..hehehe

Normal sis. Insha Allah. Saya pun masa check bukaan mcm ni jugak. Mulut itik or etc mmg mcm ni. Kalau buat papsmear pun akan ada mcm ni sikit. Kalau turun tanda tu pulak dia akan lebih byk dpd inj ya hehe

smala .first contraction pi hosp bukaan bru 1cm check jntung bby .diorang sruh blik dlu .pstu pagi tu sakit sngt prgi hosp blik diorang mnta kencing msa ambik tisu lap tu ada darah check bukaan 2cm trus kna than ward