Bersama

Kat sini ada tak ibu ibu yang baru lpas bersalin dgn kaedah czer, lpas dah baik luka czer dah bersama dgn suami tanpa ambil perancang? Kongsi sini ?

4 Các câu trả lời

Saya bersalin cser , doc suggest kan saya ambil suntikan depo 3 bulan sekali . Bulan 5 nanti saya ambil suntikan dos kedua . Saya suggest kan better awak ambil perancang takpon suami yg pakai protection . Tapi kebanyakan suami tak suka pakai protection sebab suami saya cakap rasa tak selesa bila bersama .

4y trước

Macam saya okay je tapi seminggu selepas ambil suntikan , period dtg sampai 3 minggu . Lepastu , bersih sampai sekarang . Tu normal sebab ni suntikan hormon . Tapi nurse yg inject saya cakap ada org dtg period , ada org tak dtg period . Depend atas org juga laa . 😊

Boleh jer bersama suami. Tapi pastikan mr. p suami dilindungi. Suruh suami 'kerja' perlahan2 sebab luka masih baru.

Tak ambil perancang tu, x la kot.. x berani rasanya. Hehe. Tapi husband la yg pakai protection 🤭

Rncg sendiri sis.