Pening juga . Kalau ikut kan dah 5 ke 6 minggu tapi kantung kecik jer.. Korang rasa ok ke.. Risau

Kantung kecik

Pening juga . Kalau ikut kan dah 5 ke 6 minggu tapi kantung kecik jer.. Korang rasa ok ke..  Risau
22 Các câu trả lời

kira okay juga boleh nampak....saya masa g scan 5 minggu lebih,kantung pun tak nampak langsung. alhamdulillah repeat scan masa 7 minggu dah boleh dengar heartbeat🥰 baru2 ni kena asthma teruk smpai kena warded,risau betul dgn kandungan.... alhamdulillah masa nak kluar wad,dr scan sekali lagi. janin dah membesar 🥰 rasa syukur sangat...dah 9 minggu skrg😊 saya doakan kandungan sis sihat & membesar dgn baik🥰

2y trước

amin tq sis.. semoga kita semua di beri kesihatan yg baik2. dan dipermudahkan segala urusan

saya scan masa 5week dr tu lg teruk dia ckp x nampak kantung pun mybe you pregnant luar rahim, x tau la dr tu ntah baru jadi dr atau apa, x kan dia x ada pengalaman kalau janin berapa week dia baru boleh nampak kantung, bagi takut kita pulak, saya scan balik masa 8week tp bkn dkt klinik tu, Alhamdulillah ada nampak kantung dan janin tp kecik sgt masa tu..skrg saya dah 34week..

Mostly doktor pun tak sarankan utk scan 5-6 weeks.. sbb masih baru.. taknak ibu risau bukan2.. 8 weeks ke atas tu okay utk scan baru nampak sikit kantung.. Jangan fikir bukan2 ye.. just makan folic acid mcm biasa and repeat lg nnti tau...

2y trước

Sama2 sis yg pntg sis rehat ckup2 jgn fkr bukn2

normal kalau baru 5 6 minggu, kantung kecil kerana ia belum membentuk janin, janin yang terbentuk sekitar 8 9 minggu, banyakkan membaca tentang penciptaan embryo sehingga lah menjadi bayi dalam kandungan.

2y trước

masih ramai yang belum membaca dan melihat video video bagaimana baby di ciptakan, bahkan banyak kat youtube dah tunjuk, tapi biasalah ibu ibu muda dan first time hamil kan. sepatutnya sebelum nak berkahwin dah kena belajar dah tentang itu semua, selain belajar tanggungjawab sebagai isteri dan ibu,kena belajar juga tentang baby, kalau seminggu bentuk macam mana, 2 bulan macam mana, bentuk gambar pun banyak dah ada kat google.

last week pon mamy ada pergi scan utk this 2nd pregnancy....12 week ..doc pon ckp bb kcik dr usia..tp doc calm blik..die ckp xde apa2...nnt 10days after kite repeat scan....jgn stress2 yer

Saya pun masa mula2 mcm tu jugak sis, sbb masa tu dh 1 month, janin masih kecik skrng alhmdullilah ok je, sis jgn risau sngt nanti dh masok 8 week akn ada heart beat dia

2y trước

tq sis amin

Saya dulu pun mcm tu scan 5w alahhhhh kantung kecik sangat sangat . Repeat scan waktu 7 weeks Alhamdullillah dapat dengar heartbeat baby

Saya dulu 7weeks check kecik macam ni la bila dh 12 baru besaq sikit sekarang dah 31 weeks. So jangan risau sbb awai lagi 5/6weeks tu

Klau 5 mnggu mmg kecik. Yolk pun susah nk nmpk wktu tu. Sy tvs wktu 6minggu bru nmpk baby n heartbeat sekali dgn yolk sac.

normal lah. sy 5 minggu scan langsung tak nampak, repeat scan 7 minggu baru lah nampak tu pun kecil sgt. Alhamdulillah.