Gugur atau tak?

Kandungan sy dah masuk 7w, baru2 ni ada spotting warna coklat dan sy ke hospital doktor minta dtg lg 2 minggu utk scan atau ada berlaku pendarahan. Disebabkan first baby sy mcm tak berilmu nk tanya lebih lanjut. Keesokkannya ada spotting warna merah dan sy ke hospital lg, kali ni doktor ckp berkemungkinan baby x menjadi sbb kantung makin leper dan x bulat. Baby punya beat pun x dgr. Dia suruh tunggu sama ada keguguran normal atau buat d&c 2 minggu lg.. Sampai sekarang spotting masih ada cuma sy tak rasa sakit perut atau apa2.. Ada yg sama kes mcm sy?

Gugur atau tak?
2 Các câu trả lời

Sy pernah jg alami spotting tp sbb ms tu tak trpk langsung nk g klinik jd delay mcm lbih sminggu..mmg bila jumpa doc sy kguguran dan kena buat dnc..tp sy dan asben masih nk tgu dgn harapan ada miracle..tp sudahnya mmg xde rezki.. dan smpi masa rasa sakit pegi spital buat dnc. Tp jgn risau sakit tu xlah sakit sgt..dan Alhamdulillah lpas tu dpt bb lg..jd sis jgn risau..ikut nasihat doc..lpas dnc dlm 3-4 bln try blk peknen..Inshallah ada rezki

3y trước

sis skit tme tu skit yg mcm sengugut tu ka?

Saya pun mcm ni dulu. Last2 gugur keluar janin sendiri. Sebab spotting non stop. Time janin keluar tu sakit sgt sampai naik ambulance