air ketuban banyak

Hi, kandungan sy 27 weeks.. last scan, doc bgtau yg air ketuban sy banyak.. tp doc xckp apa2 cuma perlu pantau lg next week.. sy sgt risau & ada ke mum yg ada pengalaman mcm ni?.. mcmmn nk stabilkn air ketuban ni?

4 Các câu trả lời

sy masa scan 26 minggu doc ckp air ketuban banyak..kena buat urgent mgtt sbb takut gdm..tp result ok..28 minggu repeat scan masih banyak..afi 26...doc kk refer pakar...30 minggu jumpa pakar.. alhamdulillah air ketuban da normal n kurang jadi 15...so pakar ckp semua ok,baby pun alhamdulillah ok..banyakkan berdoa n kurangkan makan atau minum benda manis... insyaAllah...

4y trước

InshaAllah, sy cuba ☺️

Time prgnnt doc detect afi lebih Masa 26w. Sbb ada gdm. Every 2w akan monitor tgk. Doc suruh kurangkan mkn benda manis. Time 32w bacaan turun tp still border line. 34w sepatutnya scan lg tp mlm yg esoknya appointment KK air ketuban pecah mcm air paip & bukaan dh 5cm. Mlm tu jugak beranak 😅

7d trước

maaf nak tanya utk kepastian lagi .. sis beranak pada 26 week ker masa tu ?? maknanya baby prmatang ke cm mana ? maaf sekadar bertanya ..

Sy doc ckp Air ketuban kurang. afi 10.preg 33 Week.. Mcm mna nk tmbh Air ketuban yew.. Ibu2 blh bg pndpt x?

4y trước

Try mkn tembikai sis

Ade gdm ke?

4y trước

1st test xde, 2nd test kn ambik minggu ni, arap x sangkut..