Hb tersangat low😔

Kandungan saya nak masuk 23minggu.. tadi pergi klinik hb saya low.. 8.7😔 tak tahu nak makan apa lagi untuk nak naikkan hb.. #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #mommybuntu #Nanya

51 Các câu trả lời

saya pun hb drop.. biase hb okay je.. haritu check-up 10.9 je... sbb saya bnyak minum air caffeine.. better elakan .. sekarang saya bnyakkn minum air masak, makan buah2, makan sayur2.. insyallah hb okayy..

portion makan kena betul . pengambilan makanan mengikut piramid makanan . cuba minum pati delima 1sb sehari/ bole bancuh jadi air . n Klau makan vit elakkan minuman berkafein . semangat mommy 💪

Cuba ambil vit maltofer. Semua vit yang klinik bagi tak kena dengan saya. Makan zincofer memang muntah. Doc suggest maltofer tapi kena beli sendiri kat farmasi. Alhamdulillah hb naik cantik 11.4

sye 21 mnggu lebih kurng lha hb low..kdng2 niey hormon ja..msa dkt ank sulung dlu smpai perut 7 buln still hb low..dh nk msuk 8 buln..dy naik jdi stabil blik..padahal x mkn ape pown..

Saya amalkan jambu batu dua tiga hari sebelum checkup lepastu ubat yg nurse bagi makan jugak. Alhamdulillah sepanjang check hb cantik je.. Bnyakkan makan buah..

Saya pun sama hb low tp saya amalkan minum susu kurma dan makan buah kurma setiap hari.. Hb makin baik dan semasa usia kandungan 36 minggu hb saya naik terus ke 12..

4y trước

Boleh tak kira masa 🥰

sy pn low jgk hb.. risau sgt ni..makan jambu batu, kerang smua x menjadi.. tetap maintain 10..tiap kali checkup mesti nurse bising sal hb tu takut makin drop..

Saya masa mengandung pun hb low jgk, smpai kn kne msk ubat venofer.. Msk venofer hb still low, last2 saya amalkn madu tualang. Alhmdullah hb saya ok.

Saya HB pun turun kwn saya recommend amik Jus Mamariam dekat instagram ada . Sebab2 stress, minum caffeine and bnyk berfikir.

Makan buah betik hb boleh naik... Sy mkn ubat iberet... Lepas mkn ubat dgn air kosong... Lepas tu mkn sepotong buat betik