Pengiraan gerakan bayi

Kandungan saya dah masuk 28 minggu, jadi kita dah start kira gerakan bayi dlm kandungan dari 9 am - 9 pm. Dalam pukul 12 - 2 petang camtu kita dh dpt 10 gerakan lengkap. Momies pulak cam mane? Pukul berapa selalunya baby momies lengkap 10 gerakan. #ingintahu

10 Các câu trả lời

klu nurse tmpt sy ajar dia ckp 1jam kira 1 pegerakn..tp klu 1 jam tu ade 2x gerak kuat selang dlm 20-30min kira 2x pegerakan la..sy pun kira cm sis jgk..selang 20@30min ade gerak kuat sy kira jgk..tp sy sllu tnde kt hp dulu..tgk time..mne yg jarak dkt sgt tu sy xamik..sy pilih waktu yg jarak jauh ckit..bru rekod kt buku..smlm sister tnye pasal pegerakn kul 2..sy ckp lum ckup 10..dia ok je tp dia ckp eh lum cukup lg ke..cmtu jela..xdela ckp cpt ke lmbt..jnji sis ade rse gerak tiap jam tu okla

Sama dgn saya. Kadang pukul 1 lebih dah siap. Nurse cakap normal je, tak awal tak lambat. Just lepas habis kira tu pantau je gerakkan baby active ke tak. Biasa nurse tanya pun sy jawab selalu kul 12 lebih pn dah siap kira sebab baby active 🥰

saya selalu pukul 5-6 pm.nurse ajar 1st kick tmpt yg sama 1 kiraan.then rest kejap slps 5-10 minit 2nd kick 2 kiraan.lebihan kurang mcm tula fahaman saya. Kalau baby kick tmpt yg sama berulang kali pun kira 1 kiraan.so boleh tahu mcmne sis kira?

1y trước

Saya kira 1 kick selang 20-30 minit camtu. Nurse ckp kira gerakan yg paling kuat. Kalau dalam masa 1 atau 2 minit cmtu baby kick berturut-turut dia kira 1 kick je. Macam tu lah. Saya punya baby aktif time pagi dan tgh hari lagi-lagi lps makan, ptg dia slow sikit gerak, time tido malam baby kita aktif balik. Baby gerak selang 20-30 minit mcm tu.

baby saya kalau saya tengah kerja biasa sebelum pkul 6 ptg da complete 10 pergerakan . tapi kalau ibu dia cuti dalam pukul 2 dah cukup 10 pergerakan tu . hee

sy paling lewat kol 12 cukup kiraan bby,,So far 15min sekali sy kira kick bby🤣,bby pn aktif bwk ke mlm

blh tahu awk kira mcm mana? sbb mcm awal sgt habis kira tu. standard habis kira dlm pkul 5 ptg keatas.

1y trước

Saya kira 1 kick selang 20-30 minit camtu. Nurse ckp kira gerakan yg paling kuat. Kalau dalam masa 1 atau 2 minit cmtu baby kick berturut-turut dia kira 1 kick je. Macam tu lah. Saya punya baby aktif time pagi dan tgh hari lagi-lagi lps makan, ptg dia slow sikit gerak, time tido malam baby kita aktif balik.

jarakkan awk. awalnya 12pm-2pm dah genap 10 gerak. kalau boleh jarakkan. setengah jam gitu

mcm cpt sgt tu.. Sye Klau buat kje kul 4 dgn kul 5.. Kdng2 kul 6 pun ade

1y trước

Kita kira gerakan baby memang lengkap antara jam 12 -2 ptg cmtu. Okay sis. Tq sudi jawab pertanyaan saya😘

Takape sis saya pun macam tu, kadang2 lewat sikit, misi kat kk kata ok jer normal

Biasa kol 4ptg br cukup gerakan