risau baby

KANDUNGAN DAH 35 week harini tapi baby ada masa pagi dia akan tendang 2-3 min non stop tapi tendangan slow jelah tapi slow rase lah perut ditendang. kiraan tendanhan hampi 20-30 kali? sesiapa pena alami?

1 Trả lời

At least kiraan 10 tu dah ok tu puan.. tendangan slow sebab baby membesar dan ruang di rahim dah kurang untuk baby gerak kuat. Jika risau boleh je buat growth scan di klinik.Tengok perkembangan baby. Saya dulu tak sampai 10 gerakan, risau. Lepas isyak terus ke klinik. Sampai klinik masa menunggu, banyak pula gerakan 😁. Buat growth scan, sonographer kata ni ha baby membesar, tengok ruang rahim ni, sikit je , tu yg rasa kurang gerak. Baby pun syok tidur ni. Tu yg tak banyak gerak. 🥰