Sakit tulang kemaluan

Kandungan da masuk 30 weeks, normal ka sakit d bahagian tulang kemaluan? Bila baring nak tukar posisi tu azabnya.. Ada sesiapa pernah alami mcm ni?

53 Các câu trả lời

Normal sis. Saya ada Google pasal ni. Disebut sbg SPD (Symphysis Pubis Diastasis). Pubic bone kita jadi loose sbb hormon relaxin yg dirembeskan. In general, benda ni elok sbb bila pubic bone tu loose dia akan bantu kita utk baby delivery nanti tp kdg kdg it can be too painful. Lagi sbb bila baby membesar dia akan put pressure dekat tulang tu. Saya pernah dua kali masa tidur nak tukar posisi, ada bunyi tulang meletup dekat situ 😂 mmg sakit nak pusing2. So skrg ni bila nak pusing je sy akan kepit rapat kaki tu 😅 kurang sikit sakitnya.

4y trước

Samaa laaa😭... azab nye kalau nx bergerak Allah je y tahuu sakittnyaa macam manaa .. lg² bilaa tulang tuhh bunyi meletop😭. Pasrah jelaa jawabny

Sy pon tgh alaminy skrg..skrg sy dh 32weeks..klo nk tkr posisi tu, mashaAllah,skitny Allah je thu mcmne..klo nk bgn kna merangkak dlu bru blh bgn.. first time rasa mcm ni..sbb ank2 y sblm ni xde rasa mcm ni🤭..org ckp,lain ank lain sakit ny..so brsabar je la..smga d permudahkan urusan brsalin hjg bln 6 ni nnt..amin

4y trước

Tulh...

ohhh... normal rupanya... saya pun... nk pusing dgn cadar sekali tercabut...hahaha...sebab kita mcm seret badan kan... perlu pegang kepala katil utk tlg pusing kann badan.. skrng baru 21wks nanti perut makin besar mesti lagi berat kan... we can do this mommies!

saya msuk je 15 weeks trus sakit mcm tu😂maybe die nk besar tu sbb bdn saye kecik berat pon ngam2 45kg..tpi tulaa x leh gerak sgt sakit kaki sakit..nk tido pon skrg dah sush..hihihiih xpela nila memory bole kite ingt mse mengandungkn🥰🥰

I had the same pain during 28th weeks.. When refer to the doctor she said its normal when baby's head is at bottom.. The pain will will gone if the baby change the position.. Now I'm 38th weeks.. The pain has come back

Sy tgh rasa skrg. Nk masuk 20 weeks makin sakit. Bdn kecik, perut besar. Ramai ingt dh 30 weeks +++. Kalau tido xpernah selesa sejak 17 weeks. Mengah manjang. Pinggang sakit. Kaki lenguh. 1st time dapat merasa. Sabar jelah.😂

4y trước

Yup. In shaa Allah. Sebelum ni xdapat rasa. Sbb selalu keguguran. Ni 1st time dapat rasa semua ni. Alhamdulillah..❤

Normal lh tu kot . Huhu sama je sakit dia .. Belah kiri lagi rasa sakit nye tu .. Huhu 31weeks ,, sakit btul rasa nye .. Kene ambik masa klu nk bangun or tukar posisi tu . Dh hilang sakit nye bru boleh bergerak ..

Tu baby kita lerr😘😘kepala baby... Kdg kaki... Semasa baby bergerak akan rasa mcm tu, kepala baby kita giling2 sana sini🤭🤭🤭pernah alami mcm tu, normal sis☺️tapi ada sakit kann......

sy dh start sakit... baru brpe weeks... azabnya nk tukar posisi tu rasa mcm tulang kne kepak 😅 tk thu knpe kne awal sngt... sbb kaki sblah kanan dh kne kejang urat nk pijak lntai pon sakit

sama la..skrg sy da 37w5d...nak tukar posisi tu..tu paling sakit rasa mcm nak cepat2 pusing2..😅nak bgun dr tido pun sakit..😂btabah la lg sikit ja baby nak kuat ni..