Makan Nenas

Kandungan 9w. Tp teringin makan nenas. Sikit pun jadi la. Bole ke? #pleasehelp #advicepls

6 Các câu trả lời

pengalaman pregnant anak ke 3,masa tu belum pasti lg pregnant. cuma memang ada instinct yg sy pregnant. masa tu dlm 5w,sy teringin sgt nak makan nanas muda. sy minta husband belikan,dia bawa balik 2 biji nanas yg belum masak ,kulit masih hijau lg. sebiji sy makan sendiri,ikut hati nak makan lg,tp lidah rasa pedih. yg sebiji lg sy masak buat pajeri nanas. Alhamdulillah,tiada benda buruk berlaku. cuma lepas tu sy dah tak makan buah² tu semua,sebab 12w detect GDM. Tp kalau sis risau,tak payah makan la. penerimaan badan seseorang terhadap sesuatu makanan tak sama

8mo trước

Ok ok faham. Woww sebiji yee 😂 Ok sis. Terima kasih share 🙏

sama... teringin sgt nk makan nenas... tapi suami tk bagi...sbb sy susah nk lekat... 5 tahun tggu...mmg suami jaga betul pemakanan sy.. sabar je lh... lepas beranak ni sy nk mkn puas2🤭

8mo trước

Hahahaha sabar. Lepas pantang, makan puas puas yee 😂

sy aritu pn teringin sgt nk mkn nenas,suami order colek buah dlm tu ada nenas sy mkn 2potong kcik, alhamdulillah xde apa²,tkut jga nk mkn sbb sy 3x ggur,. dpt rsa skit pn xpe jnji lps hajat,.

8mo trước

Allah yeke. Hati hati sis. Jaga diri. Terima kasih share 🙏 ok, bole la beli buah colek je lepas nie kann.

bgantung pd badan masing masing .. ad ibu yg boleh makan .. mcm sy .. sy akn cuba elakkan sbb xtau mcam mana efek pd pregnancy sbb kandungan dlm buah nanas agak tajam (bromalin) ..

8mo trước

Ok sis. Faham. Terima kasoh share 🥰

sy sblm ni tak tahu pun pregnant sy makan nenas masa tu kandungan dlm 4w banyak pula tu, alhamdulillah skrg tak ada apa2 okay juga . now 9w

8mo trước

Wowwww. Alhamdulillah. Okok mmg tgk antibody org jugak yee. Hehe terima kasih share ☺️

sy dh banyak kali makan nenas selama pregnant 12 minggu ni 🙈 tp berpada pada la. sekali makan tu xdak la sampai separuh biji 😂

8mo trước

😂😂 Baik sis. Sy na rasa sikit je. Hahahaha