Pertanyaan

Kalau selepas bersalin ada stretch mark, pakai cream ni blh hilangkan stretch mark x? Or berkesan time mengandung je?

6 Các câu trả lời

as beauty consultant yang dh pencen 🤣izin nak share ilmu sikit stretch mark sama ad yang putih or yang berwarna, STRETCH MARKS takkan hilang even using coconut oil,butter oil atau oil yang mahal2 tujuan diorang keluar kan product utk strech marks ni just untuk kurangkn kegatalan akibat kering and kulit merengang also avoiding untuk menjadi lg truk. as a mom strech marks tu mcm tanda perjuangan kita tp ad juga yang rasa insecure ❤️ even laser pun kena banyak kali repeat untuk keberkesanan nya ☺️memang ad yg hilang tp parut nya klau kita zoom in or rengangkn kulit kita still akn nmpk sbb dia bkn line biasa tp parut diats kulit✌🏿

8mo trước

dia macam jerawat juga tetap akn ad parut sama ad cepat atau lmbat je and brgntung jgk pada stiap orng klau yg suka garu perut sbb kulit meregang tu lg lah truk ad yg just merengang manja je sbb pandai jge tk bg kering❤️

Saya tak guna produk ni selepas bersalin. Saya pun timbul strechmark selepas sebulan bersalin. Saya guna minyak kelapa dara, baki Pureen Strechmark Lotion dan Good Virtues Co Body Scrub. Scrub ni guna secara gentle sbb strechmark di bahagian antara atas kesan czer dan bawah pusat (mungkin saya jarang gosok masa mandi area situ sbb takut lg nak gosok situ, bengkak sikit kan lepas czer. ).

Pakai gabungan dua ni. 🥰 . lebih better kalau dr first mengandung dh pakai cream strectch mark ni. Sy pakai dari sejak 2nd trimester, alhamdulillah perut ok ja, cuma kat bahagian perut bawah ada sikit 2@3 line mcm tu sbb baby mmg dh ddk dibawah since 28weeks . ☺️ .kepala menekan nekan . Nurse sampai ke doctor puji cntik kulit perut ..

ada kata berkesan.. wallahualam maybe kena try n error tgk pd keserasian kulit msing2 kut kan..kekdg kita kata bgus palmer .kang orglain kata tak sesuai dgn dia dan tiada kesan...jd just try n error tgk mana satu yg ok dan serasi dgn kulit kita..mg dpmudahkan segalanya aamiin

Kalau sy time mengandung mmg pakai yg tropika butter cream, mmg xde stretchmark dan utk lepas bersalin, ada yg kata berkesan juga. Boleh try!

masa mengandung, tak nampak langsung stretch mark tu..lepas bersalin, merata2 muncul dia😂😂memandangkan kita ni malas nak buh cream apa2, pasrah ajaaa