Baby kurang bergerak

Kalau masuk kandungan minggu ke 30 baby memang akan jadi kurang bergerak ke? Risau sebenarnya sebab sebelum ni baby banyak bergerak tapi sejak masuk trimester 3 ni baby jadi kurang bergerak. #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Sama la saya . Now 31 week. Semalam last gerak pukul 9 pg . Pastu sy tido sy bangun tengah hari . And sy tak rasa langsung dia gerak . Dah makan manis , minum sejuk , tepuk ape semua memg tak gerak . Magrib dia gerak slow . Sy tak g hospital sebb besok nye sy memg ada chekup kk. Nurse chek pakai fetal deplopper tu jantung ok . Lega sikit . Tp still tak puas hati sebb memg rasa kurang gerak . Tiba tengah hari dia kuat tendang sebb sy memg tak makan ape satu hari . Petang sy pegi scan swasta . Jantung semua ok , sono tu kejut dia memg dia tido langsung tak gerak . Even dah kejut banyak kali . Sy rasa anak sy ni memg jenis suka tido . Tp tu laa . Mak nye risau . Lepas ni kalau dia kurang gerak memg sy nak g hospital terus

Cuba makan benda² manis atau minum air sejuk utk bangunkan baby. kalau masih kurang dari 10 pergerakan sehari kena bawa pergi hospital cepat²

2y trước

main2 lah dgn baby,contoh nya mcm sy kalau rsa baby kurang gerak,saya nyalakan flashlight dekat perut. baby bangun dan ada kick. ataupun bagi baby dengar pregnancy music boleh cari dekat YouTube.