nk tanya

Kalau lepas pantang 44 hari kene pantang bersama dengan suami 100 hari pulak ke..ada kawan cakap macam to..tapi saya tengok mak saya..ada anak kembar tahun.. lme to..kesan suami?

35 Các câu trả lời

Saya tak sampai 100 hari. Sebab nurse time checkup pun kata kesian suami takut nanti dia makan luar. Tapi tgk kesihatan time tu kalau rasa dah okay... boleh la

Sy beberapa hari nak habis pantang dah on. Sebab czer and bersih dari darah semua dah. Alhamdulillah so far okay je. Yang penting berpada pada ikut badan masing2. Hehe

5y trước

Ok sis..tq info..

Dia ikut pd bdn kita..pg luka jahitan..pd emosi....kalau dah ok sblm 100 hari dah blh bersama....org dlu kata 100 hari tu utk bg rahim kita rehat sepenuhnya...

Ikut keadaan kesihatan kita. Bersalin ni segala urat lari. Bagi badan elok betul2 dulu. Kalau jaga pantang makan betul2, 60 hari dah boleh bersama.

I tak tahu 40hari ok la tapi kakak ipar saya ckp dah ok luka dia bersama dgn suami itu 14hari lepas ank pertama 2bulan lahir mengandung ank ke2

Saya pun x pantang dgn suami 100 hari..79hri dah bersama ,tp... suami pancut dkt luar sbb takut melekat hahaha coz saya bersalin czer..

Saya pantang suami pun 100 hari jgk..pantang makan setahun..gigihkan..huhu..lepas tu anak sethun sebulan..lekat pulak..alhamdulillah..

ikut pade diri sndiri la. sy xpernah pantang 100 hari pn. ank pertama 50 hri ank kudua pn same.. asal kita selesa ok je

Anak sy dah 4bln20 hari, smpai skg suami puasa lg.. Maybe dia kesian tgk sy jaga anak penat2, uruskan rumah lg..

Sy sebulan ja pantang. Tgk keadaan diri masing2. Nurse pun sebulan terus bg perancang tp sy x ambik lg😂