100 hari

Assalamualaikum. Saya sekarang dalam pantang. Baru 19 hari. Saya nak tanya, kenapa ada orang tua-tua pesan lepas 100 hari baru boleh bersama dengan suami semula. Tetapi suami saya jenis geram tengok saya bila lepas bersalin. Saya kesiankan suami. Kalau diikutkan memang saya kena pantang 100 hari dengan suami tapi dia mintak untuk kurangkan 50 hari. So hari ke 50 baru boleh bersama. Saya nak tanya ada apa-apa effect ke kalau tak pantang 100 hari dengan suami?

4 Các câu trả lời

Bab suami tu sekejap. Cari ilmu pasal perancang keluarga jugak. Ambik awal. Klau boleh. Tanya nurse. Kang kena terkam ha haru. Trbuang dlm. Kang sangkut lg.. ksian rahim. Bnda ni xsmstinya kena vagina ja nk puaskan suami. Bnyak lagi cara lain n smstinya bukan melalui dubur. Luaran luka nmpak da ok. Tp dlaman siapa tahu. Kang trkoyak balik. Kena jahit hidup2 ui..😅 Buat suami lain. Bab nafsu ni kawal lah sekejap. Isteri bertarung nyawa lahirkan ank. Nyawa suami2 sekelian. Xda jual kat tesco. 😖

Baik bgi rehat betul2 rahim tu sis....jgn ksiankan sgt suami...suami kne ksian kat bni dye...sye 4 dah anak...suami kne puase btul2 ..sbb dye kne faham kte brtarung nyawa nak lahirkan anak2 dye..kalau rahim kte ni ape2 jadi...tak kn dye nak lpaskan kat org lain...sbgai suami isteri jgn ikut nafsu je...fahami dri isteri....

Dpt suami yg memahami alhamdulillah mommy...mommy boleh slow talk dgn suami, nie utk kesihatan mommy jugak, luar & dlm...nk puaskn suami byk cara dye, mommy boleh try cara lain...huhu, pape pn, sy dlu 3 4 bulan gak nk hilangkn takut tu, sbb kite kena jahit, rase mcm seram jer bila nk bersama...😅😅😅

Waalaikumsalam...sis kesiankn suami tp xkesiankn bdn sendiri... Pantang 100hari tu utk pulihkn luka2 dlman yg ada dlm bdn sis tu... Luka luaran mmg nmpk dh elok... Tp luka dlm bdn xsiapa pn tau kn... Bdn sis tu nk pki lme sis... Tp ikut individu gk la... Ikutkn klu kesiankn suami blh je guna cra lain tuk puaskn suami... Suami pn ptutnya bg la kerjasama...apa2 pn terpulang pd sis n suami gk...