sendawakan baby

kalau lepas menyusu anak terus tidur , masih perlu sendawakan dia ke ? saya ada juga sendawakan dia dulu baru letak bawah tapi lepastu nanti dia terbangun balik pulak . kadang kita ni mata dah ngantuk bila dia terjaga tu berbulu jugak jadinya nak tggu dia tidur pulak hahaha jadi perlu sendawakan dulu ke tak ?

7 Các câu trả lời

kalau ank tu nampak selesa je tido tak perlu sendawakan bila ank nampak tak selesa je sendawakan . Jeluak ni sendawakan ke tak sendawakan ke tetap akan keluar jadi klau baby tu tido dlm keadaan selesa tak perlu bangunkan dia

for me, siang sedawakan sbb nk train dia bezakan siang dan malam. kalo malam mang saya x sedawakan,lepas nyusukan sampai dia lepaskan sendiri puting bru letaak bawah,just bg bantal bia kepala diaa tinggi sikit jnj diaa selesa..

baby jeluak x?klu ikut Dr, perlu sendawa slepas mnyusu.. klu x, kne pangku baby dlm 15-20 min (posisi kepala baby lg tggi dr bdn), lps tu bru bg baby tdo mngiring..

Anak dah tertidur, saya tak sendawa kan dia sebab masa tu dia memang jenis senang terkejut.

kalau BF, nampak baby selesa, tak perlu.

6d trước

yup. jeluak tu bukan sebab angin atau sakit perut, tapi sebab otot injap perut dia belum kuat.