Ubat New Obimin

kalau kita tak makan ubat new obimin tpi kita tambahkan dngn sayur-sayuran, takpe ke? saya ni agak susah nk mkn ubat mcm new obimin ni sbb besar sngt

25 Các câu trả lời

Zincofer sy xboleh telan, obimin ok boleh telan, mula pon xnk telan ubat nk tukar sayur2, tp ramai nasihatkan kene telan jgak ubat..nak xnk terpaksa demi kandungan sihat

Kadang cara pengambilan kita tu tidak mencapai jumlah protien, khasiat & nutrisi yg diperlukan sepanjang kehamilan. Jadi adalah lebih baik amalkan ubat yg diberikan doktor

sama laaaa... sy kalau makan obimin rasa tersangkut kt dada... pai ke sudah angin tu duk segumpal kat sutu... seksa sngt kalau biji anyin ni😭😭😭

Paksa jugak makan sis ,sama dengan saya kalo makan mesti nak muntah sebab kandungan obimin besar , tapi InshaAllah baik untuk kandungan Kita

hahahah. sy pun sama tak boleh makan ubat yg besar2. 🤢 tapi sy makan jugak tak pernah skip. sy belah dua ubat tu. 😅😂

Sis klu tak mnum ubat tu d sebabkn besar jer,sis cuba potong dua supya mnjadi kecil...sya pun mnum new obimin,sya telan jer gitu..

demi baby rezeki yg allah bg, kite harus redah ape jua rintangan nk xnk kne mkn jgk 40week je sis 🥰 #26Nov20  #TAPSuperMoms

Cuba ambik similac pramilet . Sy dpt ubat tu dr doc . Xbesar and xdak bauu hb semua ok nafsu makan xmendadak mcm ambik obimin

Kadar penyerapan iron dr sayuran agak lmbt proses dan memerlukan lebih sayuran , boleh cuba makan , daging , kerang .

saya obimin dgn zincofer tak blh telan.. muntah terus lepas makan.. sekarang sy cuma mkn buah.. bg darah ok