Salam ibu normal ke kandungan 5 bulan berat baru 281g..

Kalau ikut kan skrang kandungan saya dah 20 minggu 4 hri tapi berat bby baru 281g normal ke tak ye..saya takut bby saya kecik jee..sbb skrang saya mmg susah nk makan.kalau mkn pun2 kli sehari je..kalau mkn kurang bby kecik ke..tlg ye ibu² rply #bantusharing

Salam ibu normal ke kandungan 5 bulan berat baru 281g..
11 Các câu trả lời

Doktor kata apa? Kalau doktor tak kata apa, maksudnya tu berat normal untuk awak. Saya nak share tips from a first mom to a first mom. Setiap kali checkup, sebarang keraguan atau awak ada apa2 masalah kesihatan masa mengandung ni terus consult atau tanya dengan doktor. 😊Sebab kandungan kita semua ni tak sama. Normal untuk orang lain. Mungkin tak normal untuk kita. Saya setiap kali checkup mesti ada senarai soalan untuk tanya doktor. Now dah bersalin, senarai soalan pasal anak pula.

12mo trước

saya pun kurang makan jgk, tp bykkan minum susu. mcm skrg dr awal pregnant smpi skrg minum susu HL. Alhamdulillah berat baby sama mcm dlm apps ni ikut minggu. if sis try ok consume je. if sangkut gula try tukar susu lain. susu farm fresh ke. tp try y mana ok sis.

usia baby 20minggu berat lebih 250gram dikira okay,ni apa yg doktor kk cakap kat saya masa scan di kk...sebab saya time scan 20minggu berat 259gram je..lepas 10 hari buat details scan berat baby dah 379gram , ha kau cepat betul dia besar, naik 120gram dlm masa 10hari ni😂 ringankan mulut bertanya ye jangan malu2 dengan doktor sebab diorang sentiasa menunggu soalan2 dari kita lagi2 first time mom😉

12mo trước

sy bby 21w scan smlm berat bby 486g hmpir setengah kilo dh tp doktor kata ok normal..klu ikut dlm app ni bby sy 360g

sy buat dtails scan 21w.. doc ckp dh 4g++ dye ckp bsar skit.. sy plk gdm.. tpi msih dlm keadaan normal ikot mnggu dye. cma trbsar 1 mnggu.. mb part awk bby trslh mnggu or trlari skit.. klau doc xad ckp ppe xprlu rsau..

12mo trước

harap baby saya pun tak besar tak kecik ..

biasa doc akan bgtaw kalo berat bby x cukup. saya scan minggu ke 30 baru doc detect bby kecik. 1.3kg je .spttnya 1.8kg. terus rujuk pakar.

kna bykkn mnum susu utk ibu preggy..sbb setiap bby xsama berat..sis jgn risau..normal tu klu doktor xckp apa²

12mo trước

ok sis trima kasih

normal je. saya 19w++ berat baby 280g. dr kata normal. lebih kurang je lah kite ni

12mo trước

trima kasih sis

Ok je rseny, sy rabu tu scan details 20week 1 day berat baby 300g..beza skit je sis..

12mo trước

ok sis trima kasih

normal je Tu sis.. amalkan telur rebus 2 biji..dngan segelas susu sis setiap pagi..

12mo trước

ok baik sis trima kasih

Sis boleh try minum susu fernleaf full cream... Alhamdulilahh dpt naik berat badan

12mo trước

ok baik sis trima kasih

Normal ni sis…dlm apps minggu 20 berat baby sekitar 232g - 250g

12mo trước

ok sis trima kasih..harap bby saya berat dia ok lah dkt dlm..