betul ke ?

kalau ibu dlm pantang minum teh kr bnde2 angin.baby pun bleh senanng kembung?

7 Các câu trả lời

saya hb low semasa mengandung dan memang lansung tak boleh ambil kopi atau teh sebab kandungan caffeine. Selepas bersalin saya dinasihatkan untuk tidak mengambil lagi minuman tersebut sbb saya bf baby, pun sama atas sebab kandungan caffeine akan membuatkan hb low dan risau baby akan berjaga kerana kandungan caffeine . itu sahaja. tidak melibatkan baby akan kembung . namun jika badan puan senang angin terutama selepas meminum teh maka boleh elakkan dulu

X sure klu teh cuma dlu asal sy mnum atau mkn sjuk ank mesti kembung perut, sy ingtkn coincidence je tp bila sy prasan & test mmg btl jd. Wlaupn org ckp xde kaitan pn nti bdan pnskn juga tp sy x sure knp blh jd atau maybe sbb jenis mknan/mnuman tu. Nti u try je la klu ok, cuma basically anything kita mkn ofcourse sedkit sbyk effect susu badan juga kn, could be nutrient dia atau lain2.

ikut badan orang .. kena try dulu , kadang okay jrh ... kadang2 apa yang kita minum / makan akan effect baby juga .. cuba dulu ,kalau baby ok boleh je minum

ikut pengalaman,anak yg ke2 mmg full bf..sy mkn je semua yg sy bleh mkn sblum bersalin..alhamdulillah baby pon ok...

tak betul...

Tak betul

tak betul