ngidam

Kalau dah 7 months preggy boleh makan sushi tak? Sy dah lama tahan makan sushi tp kalini cam ngidam teruk sgt ?

4 Các câu trả lời

Kalau boleh elakkan sis..my fren ms preggy suka mkn sushi..now since ank dia 6months detect dpt salmonella... Bila bakteria salmonella ada dlm bdn bb..susah nk cure..ank dia kerap demam,cirit birit... Wallahualam... Doc ckp..heavy growth of salmonella...

boleh sis tp doc pesan kena pilih.. makan yg dah dimasak saja. sushi kan byk pilihan. bru hari tu sy nangis2 ngidam nak makan sushi. trpksa jgk layankan. btw sy 7bulan jgk 🥰

Sy baca.. Salmonella tu ada dlm mknan2 such as sushi...

Boleh mkn sis, tp pilih yg fully cooked..