1st Buka buku pink di KK

Kalau buka buku pink di KK, dorang ada buat scan lagi ke? #ingintahu

9 Các câu trả lời

Tempat sy, kena call KK dulu utk set appointment buka buku pink. Sejak pkp dlu, dah tak boleh walk in. Dkt sbulan juga baru dpt tarikh appt utk buka buku pink. Then nurse bgthu utk buat scan dkt swasta dulu. Then result scan tu boleh bawa masa nk buka buku pink. If pregnant anak kedua, bawa buku pink masa pregnant sebelum ni sbb nurse dgn doktor nk tgk history sebelum ni. Smoga dpt menjawab sedikit pertanyaan awk ☺️

Selalunya bila kita dah scan di swasta , doktor akan rujuk scan kali kedua . Untuk kepastian sama mcm swasta atau tak . Then next appt mereka hanya print out report details sahaja . Selebihnya buat di swasta , awal pregnant - 40 weeks growth scan . 24-28 weeks details scan , 30-34 weeks 5d scan . Kdg dari situ doktor kk akan rujuk incase ada hal yg berlaku .

sy hari tu kena ulang buat upt,baru dktr scan,amik darah suami isteri utk cek hiv dn jenis darah,tp dokumen tak cukup sbb sy walk in terus jd xtau apa yg perlu,esokny baru dtg blik buat buku,buat buku tu kira lama jg, 2jam lbih jg☺️

sy bukak buku, dokter scan lagi..walaupun dah 3 4 kali scan..sbb nak print gamba bby..nak tampal dlm buku pink 😝😝

Biasa xad, sbb sebelum buka buku ni, kena kena make sure dh scan ad jantung baby bru bukak bku

sy ad scan klinik swasta 7w n sy buka buku 11w doc scan balik untuk tgk bby

Dekat kk saya masa buka buku tu doktor ada scan untuk tengok jantung baby.

Masa sy haritu dr ada scan. Tp xbg pun gmbr scan tu. Sekadar report je.

tgok pda kk n doc kot. sye hritu doc scan