BSP

Kalau BSP utk lepas dinner 7.3 tu tinggi tak? First time buat BSP sampai range tu. 2 hari sebelum ni semua tak sampai 6. #risauu ???

5 Các câu trả lời

Sy ke 3 kali tak turun gula start mkn ubt... Test lagi ke 4 cek gula.. Masi tida turun juga terus kna cucuk insulin😅😅...sampai la skrg main suntik2 sdri... Tp skrg gula tida tinggi uda malah jadi sangat rendah 3.8😅😅... Pagi normal-5.3 ke bawah Tengah hari/ptg& mlm- 6.0 ke bawah

Tinggi sgt dh tu sis.. kena bawah 6.7 utk pre lunch, pre dinner & pre bed.. kalau satu je tggi dlm 4 result tu, doc akan suruh repeat, n if tinggi lg, akan on metformin.. tp kalau semua tinggi, maybe kena admit utk on insulin..

5y trước

6.7 Tu tgi jgk..sy pre kna bwah 5.3,post bwah 6.8..skrg on insulin 4 time/day..repeat bsp every 1 week..😟

Tgi... Bawah 6.5 klo boleh.. 😊.. sy bru lpas buat.. setiap kli mkn kene minum air bnyak lpas mkn...

5y trước

Sis.. 6.5 pun dok still kata tggi.. 😢😢

Tinggi tu..saya 10/6 tu wat bsp.. Result ea 3.8

5y trước

Awk mkn apa je

Tggi...😅

2y trước

nak tanye klu bsp pukul 8 mlm 3.8 die kire hypo ke...kene repeat bsp balik ke xpun doktor bg ubat ape2...