preggy 8month kaki cramp

kaki dah start cramp .. pagi2 sebelum bangun tidur, tiba2 rasa cramp..sakit sangat muscle bawah betis tu dari atas sampai bawah,macam mana nak kurangkan sakit cramp tu?huhu #1stbaby

6 Các câu trả lời

Sy pun..dah try pakai stokin, dah tinggi kan stokin..sebelum tido letak minyak oanas..tapi klu dah kata nak kena, dia cramp aje..memang xboleh bawak bincang sakitnya..kadang satu malam 2 3x kena attack..

4y trước

Sy dari awal pregnnt makan pil calcium.. sbb sy tak boleh telan susu.. setakat ni baru 2 kali kena cramp tu. Tp tak lama, kejap je pastu hilang

Kena minum susu, sbab biasanya kaki cramp disebabkan kurang calcium.. And kena jalan perlahan2. Kalau bole tidur tu letak bantal kat kaki biar tinggi sikit kaki dari badan kita.. And gerakkan kaki slow2

5y trước

yker..huhu.mmg jarang mnum susu ni😅..tq

Boleh elak dear...Cramp sikit or teruk sbb kurangnya Calcium shared dgn baby dah kan 😅 dptkan nasihat doktor tuk Calcium intake..sy kalau xminum susu or lupa makan Calcium mmg mudah cramp

5y trước

betul3.. ada aritu komen gk suh minum susu.. xpasal2 sy rajin minum susu dah, kenangkn sakit cramp bek rajin minum susu boleh hilangkn..haha..alhamdulillah,ok dah sis😁😁😁..

Sy dulu kena kerap urut dan stretching. Byk kan pregnancy multivitamin with calcium

Kerap urut. Tapi mmg takboleh dielakkan dah tu. Kita semua mmg merasai

5y trước

Sama lah. Takpernah cramp. Kena 3/4kali tempat sama. Takboleh jalan dibuatnya. Tapi itulah moment yang kita ingat sampai bila bila.

Sama lah sy sis