Hosp swasta , belum nikah

Jika saya bersalin di hospital swasta adakah jkm akan berurusan ? Sbb saya xnk anak saya kne ambil dgn sesiapa

3 Các câu trả lời

puan dr dan nurse tiada hak untuk berikan anak pesakit kepada sesiapa , kalau awak nak safety sebelum due awak booking dan beritahu yg awak tak nak sesiapa masuk atau melawat , dr swasta boleh bawa bincang lagi bagitau terus sbb diorg akan take noted , kawan saya pun mcm tu dia nak bersalin dgn kembar dia walaupun due lain lain pastu dr swasta cakap boleh last dua dua anak kawan saya yg kembar tu lahir hari yg sama bilik yg sama banyak privacy swasta boleh cover

Tak pasti pula. Maaf tanya, masih ada ahli keluarga/waris? Kalau ada, bersalin je di hospital kerajaan. Boleh minta waris yang discharge. Nak deal dengan JKM ni senang je. Ada waris, porsedurnya mudah je. Nak bersalin kat hospital swasta at least kena standby RM10k.

7mo trước

Saya xnk parents saya tahu

kalau swasta xde. tp kne bawa waris ya... normal stndby bawah 5k. gov pon bole tp bawa waris je senng waris discaj kn nnt. byr xsmpai 100