Ibu² ada tak yang pernah jatuh terduduk masa pregnant 35 weeks tapi tak sakit pun

Jatuh terduduk

7 Các câu trả lời

Puan, saya tak pernah jatuh terduduk semasa hamil, tapi pernah jatuh terduduk sebelum hamil. Memang tak sakit awalnya cuma dia effect selepas tu. Saya lupa saya terjatuh terduduk, kesannya selalu sakit kat tulang ekor ke kaki, emosi tak stabil. Kerap ke klinik, doc diagnosed soft tissue injury. klinik refer saya ke fisioterapi. Bila kena interview dgn fisioterapis, baru saya teringat sy pernah jatuh terduduk. So, pendapat saya selain pemeriksaan kandungan, puan pantau juga rasa tak sedap di bahagian belakang ke kaki supaya blh dpt kan rawatan segera.

sy pernah jatuh trimester ke 3. sy tak ingat minggu ke berapa,tp sy jatuh terduduk dgn kuat. tak sakit,tak ada pendarahan,cepat² sy tanya nurse. nurse bagitau kalau sakit terus ke hosp. tp sy tak pegi pun sbb tak rasa apa². Alhamdulillah,sy selamat bersalin anak kedua sy tanpa apa² komplikasi 38w

Sya pn jtuh trduduk tpi Alhamdulillah kndugan pergerakan byi ok.. Cma p kk dpa tranfer mntk doktor check.. Tmpt yg sakit mcm sya nyilu kt blkng doktor sruh tuam dgn pack pnas stiap mlm..

baru je td jatuh terduduk, terus g hospital..bby td doc check ok cuma sy je kne masuk air sbb jantung laju,time kt KK ok je dh kt hospital laju lak jantung

Sy pernah jatuh tangga macam gelongsor gitu masa pregnant 4 bulan x silap.. Skrg nk msuk 9 bulan dh sakit tmpt jatuh mmg agak terasa jgk skrg

jatuh x bleeding takpe.....lagi elok kalau sis terus pergi ke hospital and check....

pernah...hari khamis lps...sbb lantai licin